Solar Sport One

Beste lezer, na twee weken tijd is het weer tijd voor een nieuwe blog. Afgelopen woensdag, 31 oktober, hebben wij de prijsuitreiking van de Solar Sport one competitie bijgewoond. In deze blog vertel ik u iets meer over de prijsuitreiking en de competitie.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking vond plaats op de NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden. We werden ontvangen met een diner, waarna de prijsuitreiking volgde. Er werd afgesloten met een borrel, waardoor we de kans kregen om kennis te maken met de andere teams.
In elke klasse werd de top-3 beloont met een prijs. De uitslagen waren als volgt:

V20-Class
1. DB-20 Racing Team – Sneek
2. New Nexus Solar Racing Team – Tynaarlo
3. Engineers of Innovation – Amsterdam

A-Class
1. Sunflare Solarteam – Drachten
2. VHL-Nordwin Zonnebootteam – Leeuwarden
3. Solar racing team Skipper – Leeuwarden

Top-Class
1. Clafis Victron Energy Solar Boat Team – Leeuwarden
2. TU Delft Solar Boat Team – Delft
3. Dutch Solar Boat Team – Leeuwarden

Naast het eren van alle teams die een podiumplek hadden behaald, was er een terugblik op afgelopen jaar en werd er vooruitgeblikt op komend jaar.

 

COMPETITIE

Solar Boat Twente zal komend jaar deelnemen aan de Top-Class. De competitie in deze klasse bestaat voornamelijk uit studententeams van hoger onderwijs en bedrijven. Met goede designs en slimme technieken hopen de teams hun concurrenten te verslaan. Deze klasse is vergelijkbaar met de A-Class, alleen worden hier betere zonnecellen geaccepteerd waardoor hogere snelheden kunnen worden behaald. Meer informatie over deze competitie en de teams is te vinden op de site van Solar Sport One.

De competitie zal aankomend jaar bestaan uit 5 races. Eerst is er een verplichte boot inspectie op 11 mei, waarna de races volgen:

31 May – 1 June: NK ZonnebootRace Akkrum
21 – 22 June: SSO North of the Netherlands
28 – 29 June: SSO Middle of the Netherlands
2 – 6 July: Solar & Energy Boat Challenge Monaco
September: SSO South of the Netherlands

Elke race is verder onderverdeeld in 3 races, waar 3 aspecten worden getest: Snelheid, uithoudingsvermogen en wendbaarheid. De resultaten van alles race worden op het eind bij elkaar opgeteld, waaruit de overall winnaar wordt bepaald.

Over de races zelf komt binnenkort meer informatie op onze website !

 

Stan van der Wel
Teamleider Solar Boat Twente

Scroll naar top