Introductie management

Van links naar rechts: Stan, Rob en Yvon. Samen vormen zij het management. Yvon is bezig met haar master en doet nu parttime de PR bij Solar Boat Twente. Stan en Rob hebben hun studie een jaar uitgesteld om zich volledig te richten op de solar boat. Stan was na het zien van de onthulling van de eerste boot overtuigd dat hij ook een bijdrage wilde leveren aan dit project. Hij vond het mooi om te zien wat er allemaal al mogelijk is met zonne-energie en wilde graag meedoen aan verdere ontwikkelingen.

Het management is van belang om dit project goed te laten verlopen en zij zijn verantwoordelijk voor het eindresultaat. Om dit goed te doen zijn er al veel uitdagingen voorbij gekomen. Zo bestaat het team maar uit 14 mensen, maar zijn er veel meer taken die vervuld moeten worden dus hebben veel mensen dubbele taken. Veel van de teamleden hebben een technische achtergrond en dus ook een technische hoofdtaak. Echter zijn de communicatietaken ook heel belangrijk wordt dit bij veel mensen als een extra taak uitgevoerd. Ervoor zorgen dat deze taken wel worden uitgevoerd en alle afspraken met bedrijven nakomen is dan ook een uitdaging. Om dit goed te laten verlopen is Rob druk bezig met het maken van planningen voor iedere taak.

Yvon is de enige in het team die een communicatie taak als hoofdtaak heeft. Maar uiteraard zou ons team ons team niet zijn als ook zij er geen technische taak bij heeft. Met haar achtergrond en interesses bij creative technology is daarom de keuze gemaakt dat zij bezig gaat met het werken aan software.

Sinds het begin van het jaar zijn we begonnen om een meer professionele uitstraling te hebben. Om dit te realiseren is er een nieuw logo ontworpen met een daarbij passende huisstijl. Dit is in samenwerking gedaan met onze partner Tiny Giants. Ook is er een nieuwe site gelanceerd waar nog steeds aan gewerkt wordt om deze zo optimaal mogelijk te maken. Ervan uitgaande dat u dit leest op de site: alle knoppen en pagina’s waar heen gegaan kan worden vanaf dit blog zijn dus pas dit jaar ontwikkeld. Naast al deze veranderingen houdt Yvon zich ook bezig met een grote hobby van haar: het maken van foto’s. Deze foto’s worden veel gebruikt op sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn) en op de website.

Wat ook belangrijk is voor ons project is dat er meer naamsbekendheid ontstaat. Iedereen in Enschede en omgeving kent het Solar Team, maar om dit te bereiken moet veel promotie gemaakt worden. Omdat wij nog een jong team zijn hebben we ons gericht op de studenten. Met PR proberen we dat aan de hand van (social) media te doen. De website, LinkedIn, Instagram en Facebook laten allemaal een stukje van ons verhaal zien. Daarnaast zijn we erg blij met media-aandacht van verschillende nieuwsmedia. Ook zitten we na te denken om mensen persoonlijk te betrekken aan de hand van een PR-stunt, dus houd ons in de gaten als je daar meer over wilt weten!

Binnen dit subteam wordt er hard gewerkt om een goed eindresultaat te behalen. Er wordt dan ook het meest uitgekeken naar het moment dat de boot af is en voor het eerst het water in kan. De bootonthulling is dan een evenement waar we naar toe leven om ons project aan onze partners, familie, vrienden en andere geïnteresseerden te laten zien. Daarnaast is het natuurlijk erg spannend of de boot ook gelijk zal gaan vliegen maar daar is veel testtijd voor ingepland. Vervolgens begint een nieuwe fase: het raceseizoen. Dit begint bij het NK in Akkrum en heeft natuurlijk als hoogtepunt het WK in Monaco! Yvon kijkt erg uit naar de races om daar goede foto’s en video’s te maken zodat ook iedereen mee kan kijken naar het eindresultaat!

Ben je benieuwd naar de bootonthulling en de PR-stunt die eraan zitten te komen? Houd dan onze site en social media in de gaten voor updates!