Introductie team communicatie

Zonder een goed communicatieteam kan er geen boot gebouwd worden. Dit team zorgt er voor dat er geld en materiaal binnenkomt om de boot mee te realiseren. Om deze middelen te bemachtigen zal Solar Boat Twente naamsbekendheid moeten creëren door middel van aanwezigheid op evenementen maar ook door online actief te zijn.

Afgelopen jaar is er al een goed begin gemaakt door het introduceren van een nieuwe huisstijl. Door het aanhouden van deze huisstijl vergroot het team de herkenbaarheid en daarmee ook de naamsbekendheid. Naamsbekendheid willen we in de eerste instantie vergroten onder de studenten in Enschede en technische bedrijven, zodra dit bereikt is kan dit vanzelfsprekend verder uitgebreid worden.

Door het publiek meer te informeren over Solar Boat Twente, innovatie in de maritieme sector en over het gebruik van zonne-energie op boten zal het team proberen mensen enthousiast te maken over het project waar de studenten dagelijks mee bezig zijn.

Het communicatieteam zal zich bezighouden met het behalen van deze doelen, door zich te focussen op externe relaties, PR en evenementen. Damian en Nick zullen zich beiden bezighouden met externe relaties. Zij zullen opzoek gaan naar nieuwe partners, deze en huidige partners onderhouden en tevreden houden. Verder zullen zij de contactpersonen zijn voor onze partners.

Damian zal zich daarnaast ook bezighouden met de PR. Door de juiste content te creëren en wekelijkse updates en informatie op onze kanalen te plaatsen hoopt hij een groter bereik te genereren wat zal helpen bij het vergroten van onze naamsbekendheid. Daarnaast zullen we komend jaar ook een PR stunt organiseren, hou daarom vooral onze social media in de gaten!

Nick zal zich naast de externe relaties ook focussen op de evenementen, wat voornamelijk zal bestaan uit het regelen van beurzen en evenementen van partners, wat natuurlijk een goede combinatie is met externe relaties. Hij zal zich niet alleen bezighouden met externe evenementen, maar ook met het organiseren van onze eigen evenementen, zoals bijvoorbeeld de conceptpresentatie en boot onthulling.

Damian en Nick zullen beiden ondersteund worden door de communicatiemanager, Jorieke. Wil je meer weten over haar taken en de rest van het management? Lees hierover in de introductie van het management. 

Van links naar rechts: Damian Karia, Nick Witmarsum
Scroll naar top