Introductie Team Structureel

Een zeer belangrijk onderdeel van de boot is de romp. Aan de romp zijn alle andere onderdelen bevestigd. Komend jaar zal team structureel zich bezighouden met het ontwerpen en het leggen van de romp.

Team structureel zal dit jaar bestaan uit Arend en Nick. Zij hebben als doel om de romp zo stevig maar tegelijkertijd ook zo licht mogelijk te maken. Door de boot stevig te maken voorkom je dat boot kan breken of dat er water in komt. Als de boot licht is heb je minder energie nodig en wordt het makkelijker om te ‘vliegen’. Arend en Nick zullen nauw met elkaar samenwerken om dit allemaal mogelijk te maken. Dit zullen ze doen door zich te verdiepen in welke materialen de beste keuze zouden zijn voor zowel de buitenkant als de binnenkant.

Het subteam zal zich voornamelijk bezig houden met het ontwerpen van de binnenkant van de boot.  Het ontwerpen van de binnenkant bestaat onder andere uit het bepalen van de plaatsing van de ribben en het gebruik van de juiste materialen. 

Uiteindelijk zal de romp ook gelegd moeten worden, met dit proces zullen zij meerdere weken bezig zijn. Dit is veel werk waar ook de leden van andere sub teams aan mee zullen werken, waardoor er zo snel en efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.

Van tevoren zal team structureel het gehele proces uitschrijven, van ontwerp tot realisatie. Dit doen zij zodat het proces zo soepel mogelijk kan verlopen waarin duidelijk is wat er allemaal moet gebeuren. 

Het realiseren van de romp geeft gelijk een plaatje van hoe de boot er ongeveer uit zal komen te zien. Pas dan zullen de andere onderdelen bevestigd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de draagvleugels. Het subteam die deze ontwerpt en bouwt zullen we de volgende keer aan je voorstellen.

Van links naar rechts: Nick Kerckhoffs, Arend Pool
Scroll naar top