Introductie management

Bij Solar Boat Twente houdt het management overzicht op de planning en zorgt ervoor dat het team blijft focussen op het einddoel. Zij proberen het grote geheel te zien waardoor het einddoel in gedachten wordt gehouden en zijn daarom ook verantwoordelijk voor het eindresultaat. Het management bestaat uit 3 mensen die allemaal andere taken vervullen.

Xavier heeft zojuist zijn bachelor afgerond en zal zich komend jaar fulltime inzetten voor Solar Boat Twente als teammanager, Xavier zal dus het gezicht van het team zijn. Zijn taken binnen het team zullen komend jaar bestaan uit het motiveren en begeleiden van teamleden in hun werk, een goede werksfeer creëren en behouden door bijvoorbeeld het organiseren van teamuitjes, maar ook het overzicht houden en beschikbaar stellen van financiële middelen. Verder is de teammanager ook het algemene gezicht van het team, en is daarom ook verantwoordelijk richting partners. Daarnaast zal hij ervoor zorgen dat we mee kunnen doen aan de races en de organisatie rondom deze races. Al met al een functie met veel diverse taken.

Thom is de technisch manager van het team en stelt zijn master nog een jaartje uit om meer praktijkervaring op te doen. Als technisch manager zal hij het technisch team aansturen, helpen waar nodig is, zorgen dat er knopen worden doorgehakt en ervoor zorgen dat alles volgens de planning loopt om de voortgang te waarborgen. Het is erg belangrijk dat het ontwerpen en bouwen van de boot volgens planning verloopt zodat er voor de races genoeg tijd is om te testen. Voor komend jaar gaat het technisch team proberen om een betrouwbare vliegende boot te bouwen om op die manier op de meest efficiënte manier te varen.

Jorieke is komend jaar de communicatiemanager van het team en zal overzicht houden over de communicatietaken binnen het team, zoals externe zaken, PR en evenementen. In het vorige team waren alle communicatietaken verdeeld over mensen die voornamelijk bezig waren met de technische aspecten van de boot en er was niet één persoon eindverantwoordelijk. Dit jaar zullen, in tegenstelling tot het afgelopen jaar, een aantal mensen zich hoofdzakelijk bezighouden met de communicatie taken binnen het team waardoor er een betere focus gelegd kan worden op het zoeken van partners, de uitstraling naar buiten, de bekendheid en aanwezigheid van het team bij evenementen. Jorieke zal ervoor zorgen dat deze taken goed met elkaar in verhouding staan en dat het in overeenstemming is met de planning van het technische team.

Doordat het management een overzicht houdt van wat er allemaal moet gebeuren om het einddoel te bereiken, kan de rest van het team zich focussen op hun taken. In de komende tijd zullen we ook de verschillende sub teams aan jullie voorstellen.

Van links naar rechts: Thom Kuenen, Xavier Roosendaal, Jorieke Moorlag
Scroll naar top