Lumen Business Solutions hoofdsponsor Solar Boat Twente

Solar Boat Twente en Lumen Business Solutions BV hebben afgelopen vrijdag samen een sponsorovereenkomst getekend. Lumen zal komend jaar de hoofdsponsor van het 14-koppige studententeam zijn. Beide partijen zijn erg blij met de getekende samenwerking en kijken uit naar het jaar dat komen gaat. Het Twentse studententeam is op het moment druk bezig met de productie van de zonneboot en in maart zal deze te water worden gelaten. Het team zal dan beginnen met testen van de zonneboot in aanloop naar onder andere het wereldkampioenschap in Monaco. 

“Wij zijn erg blij met de ondersteuning van Lumen Business Solutions als hoofdsponsor bij ons project,” vertelt Xavier Roosendaal, team manager Solar Boat Twente. “Door de steun van Lumen Business Solutions zijn we in staat een nog beter product neer te zetten, waardoor we beter kunnen presteren tijdens de races in mei en juni, waaronder het NK in Akkrum en het WK in Monaco.”  

Jos Wilmink, sales manager Lumen Business Solutions, over de samenwerking, “Het is mooi om te zien dat studenten zich tot het uiterste inspannen om een innovatieve en duurzame boot te ontwikkelen’’. Lumen Business Solutions ondersteunt het team van Solar Boat Twente omdat – naast het wedstrijdelement – innovatie en duurzaamheid centraal staan bij dit project. ‘’Iets wat volledig past bij onze bedrijfsfilosofie,” vervolgt Wilmink. 

Lumen Business Solutions

Lumen levert en implementeert innovatieve bedrijfsapplicaties zoals CRM en ERP systemen, die organisaties in staat stelt de digitale transitie door te voeren. Hierdoor worden processen nog efficiënter ingericht en hierdoor neemt de productiviteit van organisaties drastisch toe. “Door het Solar Boat Twente team te ondersteunen, proberen we een kleine bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzame en technologische hoogstaande oplossingen die dan weer een bijdrage kunnen leveren aan de toekomstige generaties,” aldus Wilmink. 

Solar Boat Twente 

Het studententeam zet dit jaar in op het produceren van een betrouwbare, ‘vliegende’ zonneboot, om op deze manier een basis te vormen voor de toekomstige teams. “Het is voor ons en onze partners erg belangrijk dat de boot kan presteren. Hierbij is het vooral belangrijk dat we erop kunnen vertrouwen dat de boot blijft varen. Hiervoor hebben we dan ook de hulp van onze partners nodig,” vermeldt Roosendaal. “Een project als deze valt en staat dus met de steun van onze partners. Daarom zijn we ook zeer blij met de steun van Lumen Business Solutions als hoofdsponsor, dit brengt ons weer een stap dichterbij ons doel.”

Beide partijen vinden elkaar in hun overlappende interesse in innovatie en duurzaamheid. ”Door gezamenlijk te investeren in de bouw van een zonneboot, kunnen we laten zien wat er allemaal mogelijk is betreft de energietransitie in de maritieme sector.”

Scroll naar top