Interview team structureel

Onze boot wordt op dit moment bij onze partner Jabe gewrapped en vanaf nu zullen jullie nog maar weinig van de boot te zien krijgen tot aan de boot onthulling. Dit betekent ook dat de taken van team structureel er nu grotendeels op zitten. Daarom stelden wij Arend, van team structureel een aantal vragen over de afgelopen tijd. 

Hoe heb je het afgelopen maanden ervaren? 

‘’Als een achtbaan. Ik ben dit jaar begonnen met in mijn achterhoofd de gedachte dat ik eigenlijk niet de benodigde kennis had, maar ondanks dat moet alles wel heel snel in gang gezet worden. Het is enorm stressvol maar ook zeer leerzaam. Je leert dingen die je nooit in een normaal studiejaar zou leren. Je bent in contact met grote bedrijven zoals Fokker Technologies waar je veel hulp krijgt van medewerkers en waar je veel leert. Dit zou ik allemaal nooit leren tijdens mijn studie.’’

Hoe is het om met allemaal bedrijven samen te werken? 

‘’Bedrijven zijn heel open en willen vaak heel graag helpen, dit is heel vet. Ik vind het heel mooi om te zien dat anderen dit project ook zo gaaf vinden. Dit werkt heel aanstekelijk waardoor je nog enthousiaster wordt! Daarbij was de romp ook nooit zo’n succes geworden zonder de kennis van buitenaf. En natuurlijk de hulp van oude teamleden. ’’

Wat was een hoogtepunt? 

‘’Dat was toch echt wel de maand bij Fokker. We verbleven in huisje in de buurt van Fokker en elke week kwamen er weer andere teamleden langs om ons te helpen. Elke week gingen we een andere activiteit doen wat echt goed was voor de teambuilding. Het was een mooie periode waarin ik iedereen beter heb leren kennen en mooie herinneringen heb gemaakt.’’

Wat ga je nu doen binnen het team? 

‘’Nu de romp af is, zal ik totdat we gaan testen anderen helpen waar ik kan. Ook moeten de luiken van de boot nog gemaakt worden, dus daar zal ik me mee bezig gaan houden. Zodra we kunnen gaan testen zal ik hopelijk veel in de boot te vinden zijn om haar te besturen. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat alles van de afgelopen tijd gedocumenteerd wordt. Ik zal er de komende periode dan ook voor zorgen dat dit op orde komt voor het team van volgend jaar.’’

Heb je zin om de boot te besturen?

‘’Ja, zeker weten! Het lijkt me heel bijzonder als je in de boot zit en boven het water uit komt. Je hoort dan eigenlijk vrij weinig maar gaat tegelijkertijd keihard. Met 30 à 40 km/h over het water zonder bijna iets te horen lijkt met echt een geweldig gevoel!’’

Waar kijk je nu het meeste naar uit?

‘’Op korte termijn is dat het eerste moment dat we de boot in het water gaan leggen. Dat al het harde werk dat we in de boot hebben gestopt uiteindelijk afgerond in het water ligt, waar zij hoort! Het uiteindelijk hoogtepunt is natuurlijk Monaco. Dat is echt het moment waar we allemaal naar toe werken. Hopelijk krijg ik de kans om ook daar te mogen varen!’’ 

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

‘’Belangrijkste? Uhm, dat is een moeilijke. Ik denk het sociale aspect: dat je mensen gewoon moet durven te vragen om iets te regelen. Ook als er onverhoopt iets mis gaat moet je om hulp durven te vragen en probleemoplossend kunnen denken. Hier had ik naarmate het jaar vorderde steeds minder moeite mee gehad. Niet alles gaat zoals je dat in je hoofd hebt, en dan moet je snel kunnen schakelen vanwege de strakke planning.’’

Is er nog iets dat je heel graag kwijt wilt? 

‘’Ik vind het super leuk dat elke dag anders is en dat je zoveel verschillende dingen doet. Zo ben ik ook betrokken bij Young Solar Boat Twente en dit zorgt toch voor een mooie afwisseling. Zo’n jaar is zeker stressvol, maar ik zou het voor geen goud willen missen en ik ben er ook zeker nog niet klaar mee!’’

Scroll naar top