Races geannuleerd

Afgelopen maandag (23-3) heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd omtrent de beheersing van het coronavirus (COVID-19). Eén van deze maatregelen houdt in dat alle evenementen tot 1 juni worden afgelast. Dit heeft ook voor ons gevolgen.

Meerdere raceweekenden afgelast

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat vanwege deze maatregel een groot deel van onze races die in het begin van het seizoen vallen niet door kunnen gaan. Het gaat om de volgende raceweekenden:

– Solar Sport One Groningen, op 15 & 16 mei 

– NK Akkrum op 22 & 23 mei

– Solar Sport One Purmerend op 5 & 6 juni

Binnen de Solar Sport One competitie wordt er gekeken naar alternatieve data voor deze races. Dit zal de komende tijd worden uitgezocht, onder andere in overleg met de deelnemers. Zoals je hopelijk kunt begrijpen zijn alternatieve data op dit moment nog onzeker. Voor het NK in Akkrum is een alternatieve datum niet mogelijk, wat betekend dat dit jaar het NK helaas niet zal plaatsvinden.

Overige raceweekenden

Met deze veranderingen bestaat de voorlopige agenda van Solar Boat Twente uit 2 raceweekenden, namelijk:

– Het WK in Monaco, dat zal plaatsvinden op 2 t/m 4 juli

– Solar Sport One (Zuid-Nederland) op 4 & 5 september

Het team hoopt dat deze raceweekenden doorgaan zoals ze nu gepland zijn. De organisaties van deze races bekijken de situatie elke dag opnieuw om hier een passend beleid bij te voeren. Wij, en onze zonneboot, zijn er in ieder geval klaar voor en hebben veel zin om aan deze races mee te doen!

Scroll naar top