Monaco afgelast

Tot onze grot spijt hebben wij kort geleden te horen gekregen dat het wereldkampioenschap van Monaco, dat plaats zou vinden op 30 juni t/m 4 juli 2020, afgelast is. De organisatie heeft laten weten dat de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers en de bezoekers prioriteit heeft. Het internationale karakter van dit evenement speelt hier logischerwijze ook een grote rol in. De eerstvolgende editie zal in juli van 2021 zijn.

Overige evenementen

Wij hebben je in eerdere updates laten weten dat ook een groot deel van onze andere races en evenementen helaas niet door kunnen gaan. Het gaat om de volgende binnenlandse evenementen:

– Bootonthulling, die gepland stond op 15 april

– Solar Sport One Groningen, op 14, 15 & 16 mei 

– NK Akkrum op 21, 22 & 23 mei

– Solar Sport One Purmerend op 4, 5 & 6 juni

De organisatie van de Solar Sport One competitie is aan het kijken of deze geannuleerde races verplaats kunnen worden naar een later tijdstip dit jaar. Zoals je kunt begrijpen is er een hoop onzekerheid over of dit in de toekomst wel mogelijk is. Voor het NK in Akkrum is een alternatieve datum niet mogelijk, wat betekent dat dit jaar het NK helaas niet zal plaatsvinden.

Agenda voor de rest van het seizoen

Met deze update in de agenda is voorlopig de eerste race van Solar Boat Twente dit jaar op 4 en 5 september. Ondertussen zijn wij bezig om te kijken naar alternatieve mogelijkheden om alsnog onze nieuwe boot aan het publiek te laten zien. Wij hebben een paar mooie ideeën maar ook deze zijn afhankelijk van wat is toegestaan met de maatregelen omtrent het virus. Daarnaast gaan wij de boot dit jaar door middel van digitale middelen onthullen. Later volgt hier meer informatie over, houd ook onze social media in de gaten!

Scroll naar top