BEN JIJ

Ben jij na al die jaren met je hoofd in de boeken gezeten te hebben klaar om wat praktijkervaring op te doen? Of wil je een compleet nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Solar Boat Twente op het juiste adres! Als lid van Solar Boat Twente ga jij je bezighouden met het toepassen van je opgedane kennis uit je studie en daarmee het verder ontwikkelen van jezelf en de nieuwe zonneboot. Je gaat werken in een professioneel, multidisciplinair team dat samen het maximale resultaat wil bereiken om de maritieme sector een stukje duurzamer te maken.

Het doel van Solar Boat Twente is om synoniem te staan aan duurzame innovaties, toegepast op de maritieme sector. Door uitgedaagd te worden om de snelste, meest efficiënte, en duurzaamste zonneboot te bouwen, in samenwerking met onze vele partners, zul jij hier jouw steentje aan bijdragen. Dit is dus dé kans om jezelf te ontwikkelen, in te zetten voor een groene toekomst en mee te doen aan het wereldkampioenschap in Monaco!

Functies

Management

Het management is verantwoordelijk voor het overzicht binnen het team. Deze mensen waken over de planningen, de sfeer, de taken en het resultaat. Zij maken het mogelijk dat het team optimaal kan presteren.

Team Manager

Als teammanager ben jij het gezicht van Solar Boat Twente en zorg jij ervoor dat het team vanaf het begin af aan op rolletjes loopt. Je zorgt samen met de andere managers voor het maken en naleven van planningen, de organisatie binnen en buiten het team en de sfeer onderling.

Technisch manager

Als technisch manager ben je verantwoordelijk voor de technische planning. Door jou is de communicatie en verdeling van taken binnen het technisch team helder. Je vindt het leuk om het overzicht te houden van alle onderdelen en systemen in de boot en zorgt dat de raakvlakken die de technische subteams hebben naadloos aansluiten.

Communicatie manager

Naast het bouwen van een boot zijn er heel veel andere dingen om te regelen: er moet financiering komen, de trouwe fans moet up-to-date blijven en je wil je team promoten op evenementen. Als Communicatie Manager ben je verantwoordelijk voor de uitstraling van Solar Boat Twente en zorg je ervoor dat het merk zo goed mogelijk uitgedragen wordt.

Penningmeester

De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van het team. Jij hebt het overzicht en weet wanneer er geld binnenkomt en wanneer het uitgegeven kan worden.

sustainability & innovation

De Sustainability & Innovation Manager houdt zich bezig met de toekomst van Solar Boat Twente, zodat het project nog interessanter wordt voor de markt. Dit gaat natuurlijk niet zomaar: er moet een plan bedacht worden om deze wijzigingen door te voeren! Wil je samen werken met partners, werken aan de organisatie van Solar Boat en technische onderdelen toepassen? Dan is Sustainability & Innovation Manager iets voor jou!

Technisch team

Zet je in om een bijdrage te leveren aan het centrale punt van onze organisatie: het ontwerpen en bouwen van de nieuwe zonneboot. Je werkt aan een onderdeel waar je de mogelijkheid krijgt om iets te ontwerpen dat de wereld nog nooit gezien heeft, of juist de beste versie maakt van wat er tot nu toe bestaat.

Draagvleugels

Vliegen alleen bedoeld voor vogels? Jij weet wel beter. Hydrodynamica, regeltechniek en structureel ontwerp komen allemaal samen in de draagvleugels. Met passen en meten moeten alle interne mechanieken werken, zonder dat de hydrodynamica of de stijfheid en sterkte van het geheel in het geding komt. Door rekening te houden met alles in en om de boot, bedenk jij het draagvleugel systeem dat de zonneboot het meest efficiënt boven het water laat vliegen.

Aandrijving

Met het vermogen van een elektrisch kacheltje meer dan 30km/u varen? Dat kan alleen maar wanneer de aandrijving efficiënt en betrouwbaar is. Jij snapt wat de ideale lagering is en hoe je op het randje engineert. Samen met andere teamgenoten kom jij met de perfecte aandrijving van de zonneboot van Solar Boat Twente 2023-2024.

controle systeem

Kan jij op één been balanceren zonder bij te corrigeren? Dat lukt je waarschijnlijk niet. Met je ogen en je evenwichtsorgaan meet je de afwijking, die je vervolgens weer corrigeert met de spieren in je been. In de zonneboot werkt dat exact hetzelfde tijdens het vliegen! Met sensoren wordt de balans van de boot gemeten, door gegeven aan het controle systeem die de boot vervolgens weer balanceert met de hoeken van de draagvleugels. Dit proces kan jij optimaliseren als control engineer!

Elektronica

Zonder elektronica een zonneboot laten presteren? Onmogelijk. Jij bent de sleutel van het team. Bij de elektronica komt alles samen. Vanuit de zonnecellen zet jij de energie zo efficiënt mogelijk om naar het lichtste accupakket dat je kunt maken, om het dan te gebruiken in de beste elektromotor. Hoe die energie gemonitord en gemanaged wordt? Dat mag jij bedenken.

Software

Is C++ jouw moedertaal of altijd al geïnteresseerd geweest in het leven van? Dan hebben we jou nodig. Van data-acquisitie tot accumanagement: alles werkt met software. Jij weet zo efficiënt mogelijk te programmeren om alle onderdelen van de boot perfect met elkaar in harmonie te laten werken. Niet alleen aan boord, maar ook aan wal. Immers, daar wil je live alle relevante data tegen elkaar kunnen uitzetten. Samen met de strategisten haal je het maximale uit de boot.

Structureel

De romp zit vol tegenstellingen: Langer is efficiënter, maar korter is lichter. Dikkere huid is stijver, maar dunner is lichter. Alle onderdelen van de boot komen samen in de romp. Duik je graag diep in nieuwe en veelbelovende materialen om een zo optimaal mogelijk constructioneel ontwerp te maken? Hou jij je graag bezig met structureel ontwerp? Dan bij jij een geboren rompbouwer.

Communicatie Team

Als onderdeel van dit team zorg je voor de uitstraling van het hele team. Gaat het team aankomend jaar naar meer evenementen in het buitenland? Wil je nieuwe hoogtes bereiken in de hoeveelheid bezoekers op de site? Streef je naar het binnenhalen van zoveel mogelijk partners? Dan is dit team wat voor jou. Deze functies kunnen goed gecombineerd worden!

Evenementen

Om bij het grote publiek te laten zien wat je aan het doen bent zijn evenementen ideaal. Grote beurzen, onthulling van je eindproduct, evenementen van partners: jij bent verantwoordelijk voor het contact en de organisatie.

Externe betrekkingen

Contact met bedrijven leggen en nieuwe samenwerkingen opzetten? Je gaat bij bestaande en nieuwe partners op bezoek, overtuigt ze van het doel van Solar Boat Twente en betrekt ze in het project. Dit alles doe je als onderdeel van team extern. Een veelzijdige functie waar jij de (technische) communicatie tussen bedrijven en het team verzorgt.

EDucatie

Wij vinden het als Solar Boat Twente belangrijk dat kinderen op de middelbare school ook al geïnspireerd worden om duurzaam bezig te zijn en later misschien zelf wel aansluiten bij een studententeam. Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie van onder andere scholenbezoeken en het ontwikkelen van de lessen die dan gegeven worden. Educatie is ook erg goed te combineren met een van de andere functies binnen het team, zowel technisch, communicatie als een management functie.

 

Grafisch ontwerper

Als grafisch ontwerper ben jij verantwoordelijk voor alle ontwerpen die in de communicatie naar buiten worden getoond. Heb jij affiniteit met het creëren van posters, flyers en ander promotie materiaal? Laat je graag je creativiteit op de vrije loop om de uitstraling van Solar Boat Twente naar grote hoogtes te brengen? Heb jij enige ervaring met Adobe programma’s en het onderhouden van een website of wil je het graag leren? Dan is deze functie wat voor jou!

Publieke relaties

Weet jij welke foto’s je moet kiezen, welke content je moet schrijven en hoe je een hightech duurzaam project het best op de kaart kunt zetten. Of niet, maar je wilt het wel leren? Dan ben jij perfect voor de functie PR binnen Solar Boat Twente. Jij draagt het merk Solar Boat Twente en waar we voor staan met je hele hart uit.

interesse

Als je wel geïnteresseerd bent, maar eerst wat meer informatie wil, dan kan je je hieronder aanmelden voor de interesselijst. Wij zullen dan zo snel mogelijk met je in contact komen, zodat we je verder kunnen helpen met je vragen, wat het betekent om een tussenjaar bij ons te doen, etc!

solliciteer nu!

Direct solliciteren kan hieronder! De sollicitatiedeadline is 1 mei 2023. We zouden graag het volgende terug willen lezen in je motivatiebrief: 

  • Welke functie(s) je geïnteresseerd in bent en je motivatie hierachter;
  • Of je fulltime of parttime lid wilt worden van het team;
  • En natuurlijk waarom je lid wilt worden van het team.

Solliciteren

Scroll naar top