Solliciteer nu!

Team ’19-’20

Ben jij de toekomst van Solar Boat Twente?

Ben jij een enthousiaste student die een grote uitdaging niet uit de weg gaat? Solar Boat Twente is begonnen met de selectie van het team dat gaat racen tijdens het WK in 2020 in Monaco.

Als lid van Solar Boat Twente ga jij je bezighouden met het toepassen van je opgedane kennis uit je studie (en daarbuiten) en daarmee het verder ontwikkelen van jezelf en de nieuwe zonneboot. Je gaat werken in een professioneel, multidisciplinair team dat samen het maximale resultaat wil bereiken om de maritieme sector een stukje duurzamer te maken. Je krijgt de kans om een jaar lang bezig te zijn met de nieuwste technieken, het werken binnen een groot team en naast het bedenken en ontwerpen ook echt produceren van technische hoogstandjes.

Mocht je na het lezen van de onderstaande functies geïnteresseerd zijn geraakt, stuur dan je motivatiebrief van maximaal één A4 samen met je CV naar het mailadres apply@solarboattwente.nl  óf vul het formulier hieronder in. Vermeld, naast je motivatie om bij het team te komen, in de motivatiebrief voor welke functie(s) je wil solliciteren.

Aanmelden kan tot 6 mei 2019.

Solliciteer nu!

De aanmeldingen sluiten over

Dagen Uren Minuten Seconden

Geplande

evenementen

Interesse lunch

 

Wanneer: 2 April,  12:45 – 13:30

Waar: Carré 3A

Interesse borrel

 

Wanneer: 29 April,  16:00

Waar: Marssteden 124

Functies

Management

Het management is verantwoordelijk voor het overzicht binnen het team. Deze mensen waken over de planningen, de sfeer, de taken en het resultaat. Zij maken het mogelijk dat het team optimaal kan presteren.

Team Manager

Als teammanager ben jij het gezicht van Solar Boat Twente en zorg jij ervoor dat het team vanaf het begin af aan op rolletjes loopt. Je zorgt samen met de subteamhoofden voor het maken en naleven van planningen, de organisatie binnen en buiten het team en de sfeer onderling.

Technisch manager

Als technisch manager ben je verantwoordelijk voor de technische planning. Door jou is de communicatie en verdeling van taken binnen het technisch team helder. Je vindt het leuk om het overzicht te houden van alle onderdelen en systemen in de boot en zorgt dat de raakvlakken die de technische subteams hebben naadloos aansluiten.

Communicatie manager

Naast het bouwen van een boot zijn er heel veel andere dingen om te regelen: Er moet financiering komen, de trouwe schare fans moet up-to-date blijven en je wil je team promoten op evenementen. Als communicatie-manager ben je verantwoordelijk voor de uitstraling van Solar Boat Twente en zorg je ervoor dat het merk zo goed mogelijk uitgedragen wordt.

Penningmeester

De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van het team. Jij hebt het overzicht en weet wanneer er geld binnenkomt en wanneer het uitgegeven kan worden.

Technisch team

Zet je in om een bijdrage te leveren aan het centrale punt van onze organisatie: het ontwerpen en bouwen van de nieuwe zonneboot. Je werkt aan een onderdeel waar je de mogelijkheid krijgt om iets te ontwerpen dat de wereld nog nooit gezien heeft, of juist de beste versie maakt van wat er tot nu toe bestaat.

Draagvleugels

Vliegen alleen bedoeld voor vogels? Jij weet wel beter. Hydrodynamica, regeltechniek en structureel ontwerp komen allemaal samen in de draagvleugels. Met passen en meten moeten alle interne mechanieken werken, zonder dat de hydrodynamica of de stijfheid en sterkte van het geheel in het geding komt. Door rekening te houden met alles in en om de boot, bedenk jij het draagvleugelsysteem dat de zonneboot het meest efficiënt boven het water laat vliegen.

Aandrijving

Met het vermogen van een elektrisch kacheltje meer dan 30km/u varen? Dat kan alleen maar wanneer de aandrijving efficiënt en betrouwbaar is. Jij snapt wat de ideale lagering is en hoe je op het randje engineert. Samen met andere teamgenoten kom jij met de perfecte aandrijving van de zonneboot van Solar Boat Twente 2019-2020.

Elektronica

Zonder elektronica een zonneboot laten presteren? Onmogelijk. Jij bent de sleutel van het team. Bij de elektronica komt alles samen: Vanuit de zonnecellen zet jij de energie zo efficiënt mogelijk om naar het lichtste accupakket dat je kunt maken, om het dan te gebruiken in de beste elektromotor. Hoe die energie gemonitord en gemanaged wordt? Dat mag jij bedenken.

Software

Is C++ jouw moedertaal of altijd al geïnteresseerd geweest in het leven van? Dan hebben we jou nodig. Van data-acquisitie tot accumanagement: alles werkt met software. Jij weet zo efficiënt mogelijk te programmeren om alle onderdelen van de boot perfect met elkaar in harmonie te laten werken. Niet alleen aan boord, maar ook aan wal. Immers, daar wil je live alle relevante data tegen elkaar kunnen uitzetten. Samen met de strategisten haal je het maximale uit de boot.

Structureel

De romp zit vol tegenstellingen: Langer is efficiënter, maar korter is lichter. Dikkere huid is stijver, maar dunner is lichter. Alle onderdelen van de boot komen samen in de romp. Duik je graag diep in nieuwe en veelbelovende materialen om een zo optimaal mogelijk constructioneel ontwerp te maken? Hou jij je graag bezig met structureel ontwerp? Dan bij jij een geboren rompbouwer.

Communicatie Team

Als onderdeel van dit team zorg je voor de uitstraling van het hele team. Gaat het team aankomend jaar naar meer evenementen in het buitenland? Wil je nieuwe hoogtes bereiken in de hoeveelheid bezoekers op de site? Streef je naar het binnenhalen van zoveel mogelijk partners? Dan is dit team wat voor jou.

Evenementen

Om bij het grote publiek te laten zien wat je aan het doen bent zijn evenementen ideaal. Grote beurzen, onthulling van je eindproduct, evenementen van partners: jij bent verantwoordelijk voor het contact en de organisatie.

Externe betrekkingen

Contact met bedrijven leggen en nieuwe samenwerkingen opzetten? Je gaat bij bestaande en nieuwe partners op bezoek, overtuigt ze van het doel van Solar Boat Twente en betrekt ze in het project. Dit alles doe je als onderdeel van team extern. Een veelzijdige functie waar jij de (technische) communicatie tussen bedrijven en het team verzorgt.

Publieke relaties

Weet jij welke foto’s je moet kiezen, welke content je moet schrijven en hoe je een hightech duurzaam project het best op de kaart kunt zetten. Of niet, maar je wilt het wel leren? Dan ben jij perfect voor de functie PR binnen Solar Boat Twente. Jij draagt het merk Solar Boat Twente en waar we voor staan met je hele hart uit.

Scroll to Top