Team 2020/2021

Het nieuwe team is begonnen!

We werken hard om het prachtige werk van de voorgaande teams voort te zetten. Binnenkort zullen we onszelf introduceren, dus houd deze pagina en onze social media in de gaten!

Team 2019/2020

Na het afronden van mijn bachelor International Business Administration was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit jaar wil ik graag als student meer doen dan alleen maar studeren. Ik geloof erin dat je als team samen veel meer kan bereiken dan in je eentje. Samen een ‘vliegende’ zonneboot realiseren laat zien hoe de toekomst van duurzame vervoersmiddelen en techniek er uitziet. Hopelijk kunnen we aan het eind van het jaar terugkijken op de mooie prestaties die we samen hebben neergezet!

xavier roosendaal

Team manager

Ik heb mijn bachelor Biomedische Technologie afgerond en wilde mij graag verder door ontwikkelen voordat ik aan mijn Master zou beginnen. Technisch Manager bij Solar Boat Twente lijkt de uitgelezen kans om mij te verdiepen in de gave techniek achter, onder andere, hydro-fysica, elektrische systemen en duurzame energie. Daarnaast hoop ik met mijn positie veel te leren over het samenwerken in een groot team aan een complex project.

Thom Kuenen

Technisch manager

Ik heb onlangs mijn bachelor Communicatiewetenschappen afgerond en komend jaar zal ik binnen het team de functie van communicatie manager op mij nemen. Ik hoop hiermee de opgedane kennis tijdens mijn studie in de praktijk te kunnen gebruiken en meer ervaring op te doen. Door dit te doen bij Solar Boat Twente hoop ik duurzaamheid in de maritieme sector meer onder de aandacht te brengen bij mensen om zo ook mijn steentje bij te dragen aan een schonere toekomst!

Jorieke moorlag

Communicatie manager

Na 2 jaar Scheikundige Technologie gestudeerd te hebben en veel ervaring opgedaan te hebben in commissies vond ik het tijd om het over een andere boeg te gooien. Dit jaar zal ik me fulltime inzetten voor Solar Boat Twente om er voor te zorgen dat een nieuwe zonneboot gerealiseerd kan worden. Hiermee probeer ik mensen te laten zien dat er veel mogelijk is op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de maritieme sector.

Nick Witmarsum

Extern

Ik heb mijn bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond. Dit jaar zal ik de functie externe betrekkingen bekleden binnen Solar Boat Twente. Ik wil mezelf inzetten voor innovatie in de maritieme sector omdat ik ervan overtuigd ben dat er op het gebied van duurzaamheid nog een hele hoop te winnen valt binnen deze sector. Samen met jou hoop ik het verschil te kunnen maken!

Damian Karia

Extern

Ik heb net mijn bachelor Applied Mathematics afgerond en ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het lijkt me ontzettend gaaf om praktische software kennis op te doen en mijn wiskunde bagage te kunnen gebruiken om de boot te laten vliegen. Daarnaast komen mijn passies voor watersport, innovatie en creativiteit in een team als Solar Boat Twente passend samen.

sem geerts

software

Ik ben net klaar met mijn bachelor Biomedische Technologie en komend jaar ga ik de aandrijflijn van onze zonneboot ontwerpen. Na een aantal jaar theoretische kennis opgedaan te hebben tijdens mijn studie, ga ik het nu over een andere boeg gooien en mijn kennis in de praktijk brengen. Ik kijk ernaar uit om te werken in een multidisciplinair team zoals die van ons en een boot te bouwen waar we trots op kunnen zijn.

Yaela Amsing

aandrijving

Ik ben een derdejaars student Industrial Design Engineering. Komend jaar ga ik me bezighouden met het ontwerp van de aansturing en versterk ik het PR team. Solar Boat Twente leek mij de perfecte manier om in de praktijk kennis op te doen, m’n technische kennis te verbreden en m’n creativiteit kwijt te kunnen op het gebied van innovatief ontwerp.

Marjolijn van Schagen

Aandrijving

Na het afronden van HBO werktuigbouwkunde ben ik begonnen met de master Mechanical Engineering. Aangezien ik met HBO werktuigbouwkunde veel praktijkervaring heb opgebouwd, en tijdens de master vooral theoretische kennis wordt bijgeleerd, vind ik het zonde om dit tijdens mijn Master niet te gebruiken. Daarom heb ik besloten om mezelf als parttimer aan te sluiten bij een studententeam. Solar Boat Twente is voor mij de perfecte keuze gezien mijn grote passie voor watersport en techniek.

Arjen hooghiemster

Aandrijving

Als bachelor student Advanced Technology wil ik met Solar Boat Twente mooie, praktische ervaring opdoen. Het is een uitdaging de draagvleugels te ontwikkelen zodat we hiermee de boot in balans en boven het water kunnen laten vliegen. Op deze manier combineer ik mijn passie voor water en mijn interesse voor techniek.

Thom goesten

Draagvleugels

Ik ben een derdejaars Biomedische Technologie student en dit jaar ga ik binnen het team mijn kennis gebruiken om een draagvleugel te ontwerpen en hiermee de boot zo stabiel mogelijk te laten vliegen. Ik hoop hiermee onder andere de milieubelastende scheepvaart te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast denk ik veel te gaan leren over mezelf in groepsverband met een uitdagend doel.

Jurriën bos

Draagvleugels

Ik ben vierdejaars student Technische Bedrijfskunde en kon me al tijdens mijn studie meer terugvinden in de technische en abstracte kant van mijn vakken. Tijdens mijn minor heb ik me hierin verder verdiept en ik kijk er nu ook naar uit om meer op theoretisch en praktisch vlak samenhangende kennis op te doen. Hoezo Solar Boat Twente? Het wrijvingsvrije vliegen over de golven is ontzettend puur en elegant en het fascineert me nog steeds dat zoveel techniek op zo’n klein steunvlak wordt overgedragen. 

Florian ventur

Draagvleugels

Na het eerste jaar van mijn master Business information technology te hebben afgerond heb ik besloten om een tussenjaar te nemen om onderdeel te worden van het Solar Boat team. Na vier jaar studeren leek het mij interessant om eens wat anders te doen en praktijk ervaring op te doen. Solar Boat Twente was hier perfect voor het is een zeer leerzaam project waarbij we met een multidisciplinair team samen er een naar streven een succesvolle boot te bouwen en er een leuk jaar van te maken.

Nick Kerckhoffs

Romp

Ik ben een master student Business & IT die eens een jaar gebruikt om een totaal andere praktijk wereld te verkennen. Door iets te doen wat op het eerste gezicht niet een aansluiting heeft met mijn studie hoop ik mijn horizon zo breed mogelijk te trekken, onverwachte kansen te vinden en misschien zelfs verborgen talenten te ontdekken. Wie weet waar het schip strandt.

Arend pool

romp

Team 2018/2019

Team 2016-2018

Scroll naar top