TEAM 2022/2023

daar zijn we dan!

klaar om grenzen te verleggen en de grote uitdaging aan te gaan: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve zonneboot, om zo onze bijdrage te leveren aan de generatie van morgen.

Als Team Manager van Solar Boat Twente hoop ik dingen te leren die tijdens mijn studie Technische Geneeskunde niet aan bod komen. Ik heb veel zin in uitdagingen zoals het aansturen van een groot, multidisciplinair team, het samenwerken richting onze eigen doelen en het besteden van een heel jaar aan één groot technisch project. Mijn doel dit jaar is om een omgeving te creëren waarin iedereen het beste uit zichzelf kan halen, om zo samen de best mogelijke Solar Boat te maken!

Maartje Kuperus

team manager

Na twee corona jaren kreeg ik het gevoel dat m'n studententijd voorbij aan het vliegen was. Dus toen het einde van m'n bachelor in zicht kwam, besloot ik wat anders te gaan doen om mijn kennis toe te kunnen passen op een echt project waar het ontwerpprocess daadwerkelijk tot aan een werkende, in dit geval, boot werd uitgevoerd. Vanuit mijn studie Industrieel ontwerpen had ik een brede basis gekregen waar veel met projecten werd gewerkt, waar ik ook altijd de organisatie kant van de projecten interessant vind. Hierom ben ik voor de functie Technisch manager gegaan, want dit gaf me de kans om een multidisciplinaire groep studenten bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat we samen eén lijpe boot neer kunnen zetten in Monaco!

Saskia SLUmp

Technisch manager

Afgelopen jaar tijdens mijn Bachelor Biomedische Technologie merkte ik dat ik op zoek was naar iets compleet anders. Ik wilde een nieuwe uitdaging in een veld waar ik nog weinig ervaring in heb. Ik hoop als communicatie manager Solar Boat Twente zo goed mogelijk op de kaart te zetten en het team te ondersteunen om de efficiëntste zonneboot te maken!

Cathryn bruijnis

Communicatie manager

Nadat ik mijn bachelor Technische Geneeskunde had afgerond, was ik toe aan iets compleet anders dan studeren. Ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan die buiten mijn studie lag. Zo kwam ik bij Solar Boat Twente. Ik heb in mijn studie geleerd om veel te werken in een multidisciplinair team en nu wil ik deze kennis gaan toepassen in de praktijk. Ik zal als externe betrekkingen en evenementen coördinator Solar Boat Twente zo goed mogelijk naar buiten dragen en ik zal het team ondersteunen waar nodig is in het maken van de efficiëntste zonneboot!

Nikita de haan

Externe relaties | Evenementen

Tijdens mijn eerste anderhalf jaar van de bachelor International Business Administration merkte ik dat ik opgedane theoriekennis graag meer in praktijk zou willen toepassen. Hierdoor ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met Solar Boat Twente vond ik een studententeam met een heel gaaf project, waar ik graag aan mee zou willen werken. Met de functie externe relaties verwacht ik nieuwe ervaringen op te doen in het bedrijfsleven en natuurlijk door het samenwerken in een multidisciplinair team. Ik kijk erg uit naar wat het komende jaar ons gaat brengen!

Jan Hein swillens

Externe relaties

Als Industrial Design Engineering student, wil ik graag het volledige ontwerpproces van verschillende producten begrijpen. Van het ontwerpen tot de productie, en uiteindelijk de implementatie en testen, wil ik graag wat meer praktische ervaring. Solar Boat Twente zal mij deze praktische ervaring bieden en mij goed uitdagen. In het komende jaar hoop ik mijn theoretische kennis uit te breiden met praktische ervaring en mijn horizon niet alleen te verbreden binnen het structurele subteam, maar ook bij de andere subteams.

Ben schweighauser

Structureel

Nadat ik mijn Bachelor Werktuigbouwkunde had afgerond, wilde ik niet meteen doorstromen naar mijn Master. Door Corona had ik nog niet het gevoel dat ik het echte studentenleven geleefd had. Ik wilde daarom nog wat anders doen voordat ik verder ging. Ik heb altijd al wat meer praktijk ervaring gewild omdat Werktuigbouwkunde vrij theoretisch is. Het was daarom voor mij een logische keuze om me voor een studententeam op te geven. Ik maak deel uit van het structurele team, het doel van dit jaar is om een nieuw boot ontwerp te maken waarop de volgende generaties solar boat teams weer kunnen innoveren. Wat ik zelf uit dit jaar wil halen is meer ervaring in het praktisch bezig zijn. Ik wil er ook bovenal een gezellig jaar van maken!

Thomas de ruiter

Structureel

Na het afronden van mijn bachelor Werktuigbouwkunde was ik toe aan wat anders dan studeren. Tijdens deze studie ontbrak vaak het praktische element van de kennis die ik verkreeg - iets wat mij juist het meeste interesseert. Verder wist ik nog niet welke mastervakken bij mij passen. Daarom kwam ik op het idee om een tussenjaar te doen bij Solar Boat Twente als structural engineer. Ik zal dit jaar vooral focussen op de praktische taken zoals productie van koolstofvezels, 3D prints en het herontwerpen van de romp en het zonnepaneel dek. Ik denk dat ik dit jaar veel zal leren over techniek, maar ook op het professioneel sociale vlak hoop ik te ontwikkelen. In ieder geval gaan we er als team een topjaar van maken!

Ruben Lange

Structureel

Als kleine jongen was ik veel te vinden in de schuur van mijn vader. Daar was ik aan het zagen, boren, klussen en meer. Om deze reden ben ik 3 jaar geleden aan de studie Werktuigbouwkunde begonnen. Nu ik mijn bachelor met succes afgerond heb, ben ik gereed om een nieuwe uitdaging aan te aan. Graag wil ik mijn praktische kennis vergroten en vooral ook toepassen in de fysieke wereld. Net als vroeger, in de schuur van mijn vader. Ook draag ik graag mijn steentje bij aan het verduurzamen van de maritieme sector. Een sector die overigens erg vervuilend is en weinig verandering ondergaat. Ik ben dankbaar dit bij Solar Boat Twente te kunnen bereiken, samen met twintig andere super gemotiveerde teamgenoten.

Wu Kaijen

Structureel

Na het afronden van mijn bachelor Advanced Technology was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De brede technische kennis die ik in de afgelopen 3 jaar heb opgebouwd wilde ik graag gaan toepassen. Al voordat ik aan de Bachelor begon wist ik dat een studententeam echt iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Solar Boat Twente omdat ik denk dat er nog genoeg te winnen valt op het gebied van duurzaamheid in de maritieme sector. Dit jaar zal ik mij in het structurele subteam bezighouden met het ontwerpen van een nieuwe romp. Verder help ik het team ook op financieel vlak als penningmeester.

Stijn Kolkman

Structureel | Penningmeester

Nadat ik mijn bachelor in Electrical Engineering had afgerond wilde ik iets anders doen dan doorstuderen. Een studententeam sprak mij meteen aan, omdat ik graag technische kennis wilde verbreden en samenwerken naar een prachtig doel. Solar Boat had elektronisch nog veel te winnen en daarom leek het mij een geweldige uitdaging. Samen met de rest van het subteam Electronics ben ik van plan om dit jaar een geweldig elektronisch systeem neer te zetten en mij ook te ontwikkelen op gebieden buiten elektrotechniek!

Thijmen Hoeksma

Elektronica

Het is al een jaar of zes geleden dat ik voor het eerst van zonneboten en de bijbehorende competitie hoorde, en sindsdien heeft het altijd mijn interesse vastgehouden. Dit jaar kreeg ik de mogelijkheid om een deel uit te maken van Solar Boat Twente, en die kans kon ik niet laten gaan. Door mijn studie Technische Natuurkunde heb ik al wat kennis over de theorie achter elektronica, en met dit jaar wil ik daar praktijkkennis aan toevoegen. Daarnaast ga ik ook actief zijn in het subteam Sustainability & Innovation, waar ik mij voornamelijk bezig ga houden met de natuurkundige kant achter duurzame materialen en nieuwe manieren van energieopslag. Ik kijk uit naar een leuk en uitdagend jaar om de techniek een stukje verder te brengen op weg naar duurzaamheid, en natuurlijk om een zo snel mogelijke boot te bouwen.

Romaly grijpma

Elektronica

Na het afronden van mijn bachelor Electrical Engineering was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging voor het praktisch toepassen van mijn theoretische kennis. Solar Boat Twente geeft mij de kans om dit te ervaren in een groter langer lopend project. Waarbij ik tegelijkertijd kan experimenteren om de nieuwste technologien zo efficient mogelijk te maken. Ik kijk er dan ook naar uit om met de Boat te kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is met de huidige technologiën. Waarbij de buitenwereld hopelijk wordt aangemoedigd om te verduurzamen.

Dino Speyers

Elektronica

Tijdens mijn bachelor Business & IT ben ik naast programmeren steeds meer geïnteresseerd geraakt in elektronica, mechanisch ontwerpen en 3D-printen. Daarnaast wou ik mijn programmeerkennis graag uitbreiden in de richting van embedded development. Omdat ik nog een nieuwe uitdaging zocht voor mijn master ben ik op zoek gegaan naar een project waarin ik mij compleet kon verdiepen in mijn interesses. De multidisciplinaire werkomgeving van SolarBoat leek hiervoor perfect. Daarom ben ik dit jaar lid geworden van het Software subteam om de boot software-matig te verbeteren. Ook kijk ik heel erg uit naar het leren van en samenwerken met de andere disciplines binnen ons team.

Koen Molenaar

Software

Gedurende mijn bachelor Creative Technology ontdekte ik mijn passie voor software ontwikkeling. Met software is het mogelijk om ‘het brein’ te worden van het project dat je creëert. Jouw code is hetgeen wat de juiste input geeft, aan de juiste sensoren op het juiste moment. Wat me motiveerde om bij het team te komen is de verantwoordelijkheid om alle losse elementen te verbinden zodat de boot op de beste manier kan presteren. Naast focussen op de software, kan ik ook de tijdens mijn bachelor opgedane UX design kennis toepassen. Mijn doel is om de gebruikservaring in de cockpit voor de piloot te verbeteren. Ik ben enthousiast om dit jaar in contact te komen met nieuwe bedrijven terwijl ik aan dit multidisciplinaire project werk met een passievol team.

Famke van den Boom

Software

Hallo, ik ben Jules. Sinds ik ben gaan studeren op de Universiteit Twente leek het me al super tof om bij een studententeam te gaan. Tijdens mijn studie Technische Natuurkunde haalde ik altijd veel voldoening uit de projecten die we deden en ik kijk er naar uit om helemaal in dit project te duiken. Samen met Jelle ben ik verantwoordelijk voor het controlesysteem van de boot. We hebben al een goede basis van vorig jaar, de boot kan vliegen bij goede omstandigheden. Ons doel is om het controle systeem robuuster te maken zodat we ook in de ruigere omstandigheden van Monaco kunnen vliegen.

Jules Blom

Hydrofoils control

Tijdens mijn studie Advanced Technology had elke module een project dat alle losse vakken combineerde. Ik vond deze projecten interessant, maar 10 weken was vaak net te kort. Solar Boat is zo'n project, en dan voor een heel jaar werken aan iets wat ik erg leuk vind, samen met 20 andere gemotiveerde studenten. Als Control Engineer ben ik samen met Jules verantwoordelijk voor de controle van de hydrofoils, om stabiel te kunnen vliegen op de ruwe zee.

Jelle Idzenga

Hydrofoils control

Sinds het begin van mijn bachelor aan de Universiteit Twente was ik al geïnteresseerd in de studententeams. Een jaar lang aan een groot project werken met veel verschillende en gemotiveerde studenten sprak mij namelijk erg aan! Het leek mij ook een gave manier om veel te leren over meerdere vakgebieden. Tijdens mijn studie vond ik vloeistofmechanica een leuk vak en daarom heb ik voor Solar Boat Twente gekozen. In het team draagvleugels ga ik samen met Luc een nieuw design maken waarbij heel de vleugel beweegt. Ik kijk uit naar een jaar met veel nieuwe theoretische en praktische inzichten!

Martijn van de Ven

Hydrofoils mechanisch

Na het behalen van mijn Bachelor Technische Natuurkunde wilde ik me eerst meer oriënteren voordat ik aan mijn Master zou beginnen. Omdat ik mijn Bachelor soms wat te theoretisch en abstract vond, leek een studententeam mij een leuke uitdaging om meer praktijkervaring op te doen en er zo achter te komen welke kant ik op wil met mijn master. Vanwege mijn liefde voor boten en alles wat met boten te maken heeft was de keuze voor Solar Boat Twente snel gemaakt! Als lid van het subteam draagvleugels mechanisch zal ik mij dit jaar richten op het maken van een nieuw draagvleugel systeem die een groter bereik in lift mogelijk maakt. Hierdoor zal het makkelijker worden om de boot stabiel te laten vliegen. Ik kijk uit naar een jaar met vele problemen, die wij als team gaan oplossen. Dat maakt het werken in een project als deze zo uitdagend!

Luc VIsser

Hydrofoils mechanisch

Hallo, ik ben Jarno. Na mijn Bachelor Industrial Design Engineering was ik toe aan een andere uitdaging. Ik kwam erachter dat ik nog lang niet klaar ben met mijn studententijd. Ik houd ervan om naar een doel toe te werken en daarom heb ik ervoor gekozen om mij dit jaar in te zetten voor Solar Boat Twente. Hier ga ik werken in een multidisciplinaire omgeving, waar ik mijn kennis kan toepassen binnen het ontwerpproces en ervaring op kan doen in het bedrijfsleven. Ik ga samen met Joris de aandrijving van de boot verder ontwikkelen om zowel in Monaco te presteren, als een goede basis voor het volgende team neer te zetten.

Jarno Schukken

Aandrijving

Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van de studententeams. Na een bezoek wist ik gelijk dat ik wilde deelnemen aan zo'n team. Afgelopen jaar heb ik mijn derde jaar van Mechatronica afgerond. Na het lopen van deze 3 jaar ben ik toe aan meer praktijk ervaring. Solar Boat Twente is de perfecte plek om deze ervaring op te doen en mijn eigen kennis en ervaring toe te passen. Met als doel om dit jaar de aandrijving nog efficiënter en betrouwbaarder te maken om zo voor de winst in Monaco te gaan.

Joris Blommestijn

Aandrijving

Team 2021/2022

Team 2020/2021

Team 2019/2020

Team 2018/2019

Team 2016-2018

Scroll naar top