TEAM 2021/2022

daar zijn we dan!

klaar om grenzen te verleggen en de grote uitdaging aan te gaan: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve zonneboot, om zo onze bijdrage te leveren aan de generatie van morgen.

Ik ben team manager geworden van Solar Boat Twente omdat ik een nieuwe uitdaging wilde na alle vakken van mijn studie Technische Geneeskunde te hebben afgerond. Gedurende de jaren heb ik mij ontwikkeld in het doen van projectwerk en het stellen en halen van doelen. Ik ben onwijs enthousiast dat ik dit nu in de praktijk toe kan passen. Ik ben al snel verliefd geworden op dit project omdat het een mooie combinatie is van een verschil maken op het gebied van duurzaamheid als innovatie op het gebied van techniek. Als team manager wil ik voor zorgen dat we als team ons doel behalen en daarnaast iedereen zijn gewilde persoonlijke groei kan realiseren. Een van onze prioriteiten dit jaar is mentale gezondheid binnen het team en ik ben me van plan daar hard voor in te zetten. Dit team gaat iets prachtigs neerzetten, let maar op!

Robin Rijnhout

team manager

Nadat ik mijn bachelor Industrieel Ontwerpen had behaald wilde ik mijzelf graag verder ontwikkelen in het aansturen en overzien van een multidisciplinair team en meer praktische ervaring opdoen in het werkveld. Die uitdaging hoop ik bij Solar Boat Twente te kunnen vinden. Met de brede kennis die ik bij mijn bachelor heb opgedaan wil ik de specialisten in ons team goed aansturen zodat we dit jaar opnieuw kunnen meedoen in de top van de zonneboot races in Monaco.

Roman van den Broek

Technisch manager

Na het behalen van mijn Bachelor Industrial Design Engineering was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging waarvan ik al snel wist dat deze niet binnen mijn studie te vinden was. Buiten mijn studie houd ik me bezig met kleine projectjes op het gebied van grafisch ontwerpen en als ik nu kijk naar wat ik na mijn studie wil gaan doen ligt daar nu de overhand, al valt er nog heel erg veel te leren. Bij Solar Boat Twente hoop ik de brede kennis die ik heb opgedaan binnen mijn studie te combineren met mijn passie voor grafisch ontwerpen, om hiermee mijn steentje bij te dragen bij dit gave project. Als Communicatiemanager hoop ik Solar Boat Twente opnieuw op de kaart te zetten en daarmee het team zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Sam van Roosendaal

Communicatie manager

Nadat ik mijn bachelor Technische Geneeskunde had afgerond, was ik toe aan iets compleet anders dan studeren. Ik wilde een nieuwe uitdaging zoeken die buiten mijn veld van expertise lag en ben zo terecht gekomen bij Solar Boat Twente. Vanuit mijn studie leer ik al veel werken in een multidisciplinair team en nu wil ik deze kennis gaan toepassen in de praktijk. Ik zal als externe betrekkingen en evenementen coördinator Solar Boat Twente zo goed mogelijk naar buiten dragen en ik zal het team ondersteunen waar nodig is in het maken van de efficiëntste zonneboot!

Veerle van der wal

Externe relaties | Evenementen

Een technische functie binnen het studententeam van Solar Boat Twente geeft mij de mogelijkheid om theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Het samenwerken in een multidisciplinair team met als doel duurzaamheid en innovatie na te streven, is wat ik voor ogen heb na drie jaar Technische Natuurkunde te hebben gestudeerd. Binnen Solar Boat ben ik verantwoordelijk voor het structurele gedeelte van de boot. Dit jaar zal ik een modulaire romp gaan ontwerpen die voor meerdere jaren mee zal gaan. Hierbij zal mijn focus ook liggen op de cockpit; een ergonomisch en aerodynamisch ontwerp is van toegevoegde waarde voor de prestatie van onze pilots en boot! In dit project zie ik de nodige uitdaging en kan ik mezelf verder ontwikkelen. Daarnaast zal ik het team ondersteunen door het penningmeesterschap op me te nemen. Met de nodige wedstrijden en het wereldkampioenschap in Monaco in het vooruitzicht, wordt het vast een geweldige ervaring!

Anouk Somhorst

Aandrijving | Penningmeester

Hey, ik ben Luuk. Ik heb altijd al een studenten team willen doen en ben mijn hele leven al bezig geweest met technische projecten. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor mechanical engineering afgerond en toen leek het me een leuke uitdaging om de aandrijving van Solar Boat Twente te gaan doen samen met Tim en Femke. Het is mijn doel dit jaar om zo veel mogelijk te innoveren op de techniek die nu gebruikt wordt en om de meest efficiente en betrouwbare aandrijving te maken. Zo vliegen we zeker langs al onze tegenstanders in Monaco.

Luuk Wijnant

Aandrijving

Van kleins af aan wist ik dat ik electrical engineering wilde studeren. Na een HBO, premaster en een jaar master in de electrical engineering wilde ik daar toch even een pauze in de studie om de horizon verbreden. Omdat ik altijd al competitief heb gezeild in binnen- en buitenlandse wedstrijden was de keuze voor een studententeam met een boot al snel gemaakt. Binnen Solar Boat Twente ga ik mij bezighouden met de aandrijflijn van de boot. Ik kijk uit naar de dalen in het project en hoe wij als team daar oplossingen voor verzinnen om de boot nog beter te maken. Dit is wat ik zo gaaf vind aan het project en ons als team verbindt.

Tim Doppenberg

Aandrijving

Hii, ik ben Femke. Afgelopen jaar heb ik net mijn tweede jaar van de bachelor Biomedische Technologie afgerond. In deze twee jaar ben ik er achter gekomen dat ik techniek erg interessant vind en daarom ging ik op zoek naar toepassing van mijn technische kennis. Solar Boat Twente is mijn nieuwe uitdaging geworden, waar ik samen met Tim en Luuk verantwoordelijk ben voor de aandrijving. Samen gaan wij op zoek naar de meest efficiënte manier om ons naar de winst te varen tijdens de race in Monaco!

Femke Hoekstra

Aandrijving

Tijdens mijn Bachelor Thesis voor mijn studie ATLAS realiseerde ik dat meer wilde doen dan alleen de theoretische ontwikkeling van producten. Ik heb me bij het Solar Boat team aangesloten om meer hands-on ervaring op te doen in de ontwikkeling van een daadwerkelijk fysiek product, namelijk onze eigen zonneboot. Hoewel ik binnen het team verantwoordelijk ben voor de structuur van de boot, zal ik mij vooral focussen op het ontwerpen van een nieuwe cockpit voor de piloten van de boot. Met een gedeeltelijke achtergrond in Industrial Design zal ik een cockpit ontwerpen die het beste in onze piloten naar boven zal halen. Daarmee kan ik mijn steentje bijdragen bij het maken van een race-winnende boot.

Erik Bösert

Structureel

Na het afronden van mijn Bachelor Technische Natuurkunde was ik erg benieuwd naar het bedrijfsleven, maar ik ben nog niet klaar om mijn studententijd achter mij te laten. Tijdens mijn Bachelor heb ik veel theoretische kennis op gedaan. Helaas heb ik minder ervaring in het werken aan een groot langdurig project in een multidisciplinair team. Gelukkig komt daar nu een verandering in! Door mijn grote passie voor water en zeilen kwam ik al snel terecht bij Solar Boat Twente. Als onderdeel van het Hydrofoil Mechanics team gaan ik er hard aan werken om de boot over het water te laten vliegen!

Nynke Nell

Draagvleugels Mechanisch

Na het afronden van mijn Bachelor Mechanical Engineering wilde ik wat langer de tijd nemen om een master te kiezen. Ik heb het doen van praktische projecten naast mijn studie altijd leuk gevonden en Solar Boat Twente gaf mij dan ook een mooie kans om mijn theoretische kennis in de praktijk te brengen. Dit relatief nieuwe team geeft mij de mogelijkheid om creatief te zijn en mijn eigen stempel op het project te kunnen drukken. Samen met het innoveren in duurzame energie paste dit project daarom bij mij. In het Hydrofoils Mechanics team zal ik helpen met het verbeteren van de draagvleugels en zal ik streven deze zo robuust, betrouwbaar, en (uiteindelijk) zo efficiënt mogelijk te maken. Laten we de boot vliegend krijgen!

Camiel Posthuma

Draagvleugels mechanisch

Nadat ik mijn bachelor in Technische Geneeskunde heb afgerond, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een jaar lang werken in een multidisciplinair team aan een duurzaam en innovatief project past bij mij. Ik wil hier leren van perspectieven van studenten uit verschillende achtergronden, ervaring opdoen in het bedrijfsleven en technische kennis toepassen in de praktijk. Als Control Engineer bij Solar Boat Twente ga ik mij verdiepen in het regelsysteem van de draagvleugels van de boot. Verschillende technische disciplines worden hierbij samengebracht om een stabiel vliegende boot te realiseren. Ik kijk er naar uit wat dit jaar ons gaat brengen!

Anne BOmers

Draagvleugels Controle

Na mijn tweede jaar Technische Natuurkunde ben ik op zoek gegaan naar een uitdaging om mijn horizon te verbreden. Mijn studie heeft mij de basis geleerd in regelsystemen voor dynamische systemen. Sindsdien is mijn interesse in het veld van regelsystemen enorm gegroeid. Dit jaar zal ik gebruiken om mijn kennis te verdiepen en mijn interesses te realiseren in dit mooie project. Bij een multidisciplinair project als die van Solar Boat Twente leer je ook goed samenwerken, vanwege de schaal van het project en alle verschillende perspectieven van de studenten. Het grote doel dit jaar als Control Engineer: de boot stabiel laten vliegen over grote afstanden!

Jitse Boonstra

Draagvleugels Controle

Van jongs af aan heb ik mij al bezig gehouden met elektronica projecten en ik heb het altijd al gaaf gevonden om te werken in een studententeam. Solar Boat is een bijzondere kans om bezig te zijn met het hele proces van ontwerp naar productie van een professioneel product in één jaar. Na mijn tweede jaar Electrical Engineering ben ik ook erg benieuwd naar het werken in een groot multidisciplinair project. Samen met de rest van het subteam Electronics ben ik van plan om dit jaar een geweldig elektronisch systeem neer te zetten en mij ook te ontwikkelen op gebieden buiten elektrotechniek!

Boris Feldbrugge

Elektronica

Tijdens mijn studie Electrical Engineering ontdekte ik dat ik graag meer multidisciplinair wilde samenwerken. Solar Boat Twente is voor mij de uitgelezen kans om dit te ontwikkelen tegelijkertijd samen te werken naar een prachtig doel. Naast mijn master Electrical Engineering ben ik ben onderdeel geworden van het Electronics Team om mijn elektrotechnische kennis te verbreden en ook toe te passen op de boot. Ik kijk ernaar uit om mee te helpen in het ontwerpproces van grensverleggende en duurzame innovaties in de maritieme sector. Ik ben benieuwd welke uitdagingen dit jaar zal brengen en welke prestaties we als team kunnen neerzetten!

Wouter Nijenhuis

Elektronica

Na een aantal jaar studeren vond ik dat het tijd was voor wat anders. Daarnaast was ik er nog niet over uit wat ik na mijn bachelor zou willen gaan doen. Een studententeam leek mij een goede oplossing om mijn kennis te verbreden en mijn interesses te ontdekken. Gezien mijn interesse in boten en zeilen leek Solar Boat mij de beste optie. Tijdens mijn studie Creative Technology lag mijn interesse voornamelijk bij de elektro kant van de studie, vandaar dat ik er voor gekozen heb me hier in te gaan verdiepen als onderdeel van het elektronica team. Ik hoop in dit team meer praktische en verdiepende kennis op te doen om zo een beter idee van elektro te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat ik dit jaar veel zal leren en dat ik, samen met dit team, hopelijk een mooie bijdrage kan leveren aan unieke innovaties in het veld van zonneboten.

Tirza Rutten

Elektronica

Al sinds ik klein was, was ik geïnteresseerd in elektronica, programmeren en mechanische ontwerpen. Voordat ik volgend jaar aan mijn master ga beginnen, wilde ik graag een nieuwe uitdaging op mij nemen. De multidisciplinaire werkomgeving van SolarBoat voelde precies goed voor mij, en daarom kijk ik er erg naar uit om dit jaar aan de boot - vooral de software kant - te werken. Ik hoop dat we met het gedreven team van dit jaar een steentje kunnen bijdragen aan een duurzamere maritieme sector.

Robin Kreuger

Software

Emilie van Eps

Software

Team 2020/2021

Team 2019/2020

Team 2018/2019

Team 2016-2018

Scroll naar top