TEAM 2020/2021

daar zijn we dan!

klaar om grenzen te verleggen en de grote uitdaging aan te gaan: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve zonneboot, om zo onze bijdrage te leveren aan de generatie van morgen.

Hieronder zijn onze namen en functies te vinden.

Na de eerste maand is het team uitgebreid met een aantal nieuwe leden die onze communicatie- en externe-relatiesteams zullen versterken! Echter is het in de omstandigheden waarin het land verkeert nog niet gelukt om een nieuwe teamfoto te nemen. Zodra dat weer mogelijk is, zal ook deze hier te vinden zijn!

Na twee jaar de studie Technische Geneeskunde gevolgd te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Gedurende mijn studie leer ik veel over het werken in een multidisciplinair team, en dit wilde ik een keer toepassen in de praktijk. Gezien dat zeilen één van mijn hobby’s is, was er maar een team mogelijk: Solar Boat Twente. Als teammanager ben ik verantwoordelijk voor de teamsfeer en dat teamleden zich kunnen ontwikkelen. Dit jaar gaan we druk bezig met het ontwikkelen van de boot en van onszelf. Ik ben erg benieuwd wat het jaar ons brengen zal. Eén ding is zeker: ik heb er zin in!

Tjeerdtje van gastel

team manager

Na het behalen van mijn bachelor Biomedische Technologie en het volgen van een pre-master in Werktuigbouwkunde vond ik het nodig om uit te zoeken waar mijn interesses liggen. Solar Boat Twente biedt mij die kans door dit jaar een multidisciplinair team te mogen aansturen dat zich manifesteert in de top van de techniek. Ik hoop met mijn brede kennis een steentje te kunnen bijdragen, zodat we als team de wereld kunnen inspireren voor een duurzamere toekomst.

Rick Witbreuk

Technisch manager

In het begin van het nieuwe studiejaar was ik niet van plan om me bij een studententeam aan te sluiten. Terwijl op dat moment het grootste deel van het nieuwe team al gevormd was, was er nog steeds een positie beschikbaar voor het communicatieteam. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in marketing en creatieve content creatie, dus ik zag dit als een kans om deel uit te maken van een multidisciplinair team samen met 12 andere enthousiaste studenten. Ik wil mijn vaardigheden uitbreiden en mijn creativiteit op allerlei manieren inzetten om Solar Boat Twente en waar het voor staat te promoten. Als parttime lid ben ik ook master student Werktuigbouwkunde.

Heni Ju

Marketing & sociale media

Tijdens mijn studie Advanced Technology realiseerde ik al snel dat ik naast mijn studie nog wat anders wilde doen. Iets waarbij ik mezelf kan blijven uitdagen en kan samenwerken met een divers team. Een team dat bestaat uit gemotiveerde studenten dat samen aan een project werkt dat een verschil kan maken, niet aan een project dat beoordeelt wordt met een simpel cijfer. Toen ik van Solar Boat Twente hoorde was ik gelijk verkocht. Het combineren van mijn interesse voor techniek en mijn liefde voor boten klonk mij fantastisch in de oren. Gedurende dit mooie jaar zal ik aan de hydrofoils en aan het regelsysteem van de boot werken. Daarnaast zal ik het communicatie team versterken met mijn functie externe betrekkingen.

Rinke Poels

Draagvleugels & Extern

Nu ik bijna klaar ben met mijn bachelor Werktuigbouwkunde zocht ik de uitdaging om de kennis die ik geleerd heb toe te passen in een fysiek project. Solar Boat Twente is hiervoor de perfecte kans. Niet alleen om de kennis toe te passen, maar ook het werken in een multidisciplinair team, met gemotiveerde studenten en partners. Als deel van het hydrofoils team zullen we kennis combineren en vergaren terwijl we werken aan het systeem dat de boot over het water zal laten vliegen. Ik kan niet wachten om te zien wat dit jaar zal brengen!

Lotte Willemstein

draagvleugels

Na mijn bachelor in Computer Science afgerond te hebben voelde ik de noodzaak om mijn horizon te verbreden. Ik was opzoek naar het gevoel van werken met de industrie aan grensverleggende technologie. Tegelijkertijd wil ik nog steeds werken met studenten en nieuwe dingen leren zonder hierin te hoeven specialiseren. Solar Boat Twente was de perfecte kans om deze doelen te bereiken. Ik kijk uit naar een fantastisch jaar, waarin we elkaar zullen blijven uitdagen om de beste prestaties uit onszelf te halen, en zo een boot te produceren die klaar is om het tegen de competitie op te nemen.

Manuel Wackerle

Randapparatuur en regelsysteem

Als afgestudeerde bachelor Electrical Engineering student had ik de drang om mijn persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. En hoe kan dit beter dan als ontwerper in Solar Boat Twente, waar ik onderdeel uitmaak van een multidisciplinair team en een impact heb op innovaties voor een groenere planeet? Ik heb me opgegeven als aandrijflijn-engineer om mijn electrical engineering vaardigheden en kennis verder te verbeteren. Daarnaast kijk ik heel erg uit om deel uit te maken van het ontwerpproces van de eerste schetsen, tot aan meedoen aan het wereldkampioenschap in Monaco!

Joris Bonnema

Elektrische Aandrijflijn

Tijdens het studeren de afgelopen jaren werd ik steeds nieuwsgieriger naar het ontdekken en leren van een totaal verschillend technologisch vakgebied, het liefst in teamverband. Na het afronden van het eerste jaar van mijn master Technical Medicine ben ik deze nieuwe wereld van Solar Boat Twente ingestapt als onderdeel van team Structural en Propulsion. Ik hoop dat we, als team, elkaar kunnen helpen om ons te ontwikkelen op ieders eigen gewenste manier en zo samen kunnen inzetten voor een duurzamere toekomst van de maritieme sector!

Renske Schram

Structureel & Aandrijving

Een half jaar na het begin van mijn master wilde ik graag praktische ervaring opdoen en uit mijn werktuigbouw bubbel komen. Het mooie van dit project is dat je nauw samenwerkt met andere disciplines. Een manier vinden om alles te combineren is waar ontwerpen om draait, en is altijd de grootste uitdaging. Mijn taak als voortstuwing ontwerper is het opzoeken van de limieten van alle onderdelen die betrokken zijn bij de voortstuwing Solar Boat Twente is een van de vele projecten die de energietransitie stimuleren, en het is erg motiverend om te zien dat zoveel mensen hierbij betrokken willen zijn. Daarom vind ik het leuk dat ik naast mijn technische taak ook het contact met bedrijven kan doen als externe betrekkingen, om onze boodschap de wereld in te krijgen.

Nils van der gaag

Aandrijving & Extern

Terwijl ik dit jaar mijn bachelor Technology and Liberal arts & Sciences afrond, zal ik in het Solar Boat Twente team voor PR zorgen. Tijdens mijn bacheloropleiding ben ik geleidelijk van de natuurwetenschappen meer richting de geesteswetenschappen gegaan. Als lid van het communicatieteam kan ik op een interessante en leuke manier meer ervaring opdoen in dit vakgebied voor ik aan een master begin. Samen met het team hoop ik de uitdagingen die Covid-19 stelt te overkomen; manieren te vinden om toch nog evenementen te organiseren en u onze verhalen te brengen.

Borgert Brouwer

Publieke relaties

Ik heb altijd interesse gehad in Bedrijfskunde ook al studeer ik Technische Informatica. Om die reden heb ik ook een tijdje een Technische Bedrijfskunde gedaan naast mijn studie en kwam ik erachter dat ik hier meer mee wilde doen. Dit sloot perfect aan bij de kans om Extern Coördinator te worden bij Solar Boat Twente. Ook is in mijn beleving het nastreven en aanmoedigen van innovatie een belangrijk doel van een studie aan een (technische) universiteit. Bij Solar Boat Twente is innovatie en aandacht voor een duurzame toekomst een van de belangrijkste redenen waarom wij doen wat we doen. Bij dit team heb ik het gevoel dat ik mezelf kan ontwikkelen op een manier die een studie niet biedt.

Reinier van der horst

extern

Als derdejaars Advanced Technology student, wil ik zeker weten dat ik het meeste uit mijn laatste jaar haal. Door deel uit te maken van het PR team Solar Boat Twente, met als focus videografie, kan ik mijn interesses in het maken van video’s, watersport en engineering combineren. Daarnaast, onderdeel uitmaken van een multidisciplinair project met als doel het promoten van duurzaamheid door middel van innovatie is een geweldige ervaring, wat mij alleen maar meer benieuwd maakt naar wat er nog allemaal komen gaat!

Luca Lange

Videografie

Team 2019/2020

Team 2018/2019

Team 2016-2018

Scroll naar top